maanantai 15. heinäkuuta 2013

Suomalaisten vetämä Budapesthome ihastuttaa

Tarkastimme paikat ja nyt suosittelemme!

Suomalainen Matkaopas on kirjasarja ja kirjakustantaja, joka tuottaa markkinoille matkaopaskirjoja ja muuta tietokirjallisuutta. 

Nimemme ei ehkä ole mediaseksikäs, mutta on vakiintunut 21 vuoden aikana osaksi suomalaisten matkailuperinnettä - reilusti yli 100.000 opaskirjaa on löytänyt käyttäjänsä. 

Uskollisena nimellemme seuraamme aina suomalaisia paikkoja ja suomalaisia yrityksiä matkakohteissa. Tähän on monia syitä, vaikka tiedämmekin, että jotkut suomalaiset tarkoituksellisesti välttelevät kaikkea, johon liittyy kotimaisuus. Ei ehkä kannattaisi. 

Tutustuimme suomalaisen emännän ja hänen puolisonsa kanssa kahteen Budapesthome-kohteeseen. Nämä kuvat esittelevät laadukasta ja keskihintaista majoittumista hyvällä paikalla Pestin puolella. 

Koska emme koskaan mainosta kirjoissamme, eikä blogeissammekaan ole bannereita eikä muita mainoksia, ei tämäkään ole varsinainen mainos. Yhteystiedot löytyvät kirjastamme (tai googlettamalla) mutta kuvamateriaalin paikka on Budapest-blogissamme. 

Lähdemme siis tutustumaan, tervetuloa mukaan!


Ensimmäinen kohde on tämä arvorakennus Munkácsy Mihály -kadulla. Upea jugendhenkinen talo imartelee tilapäistä asukasta. 


Rakennuksen sisäänkäynti on aitoa szecesszió-tyyliä eli sitä, miksi Jugend-tyyliä Unkarissa kutsutaan. Tilapäinen asukas saa aina tuntea oman arvokkuutensa astuessaan uhkeaan rappukäytävään sisään.


Valmiiksi kalustettu asunto on sekä hyvin asuttavissa että kivasti koristeltu. Kyseessä ei ole mikään "rahatpois"-periaatteella toimiva apartamentos-bisnes vaan yksilöllinen ja uniikki arvohuoneisto.


Asiakasta varten on teemaan liittyvää lukemista, mukana on myös Budapest Suomalainen Matkaopas.


Makuuhuone luo myös tunnelman erityisestä ja tyylikkäästä sisustuksesta - ei IKEA-roskaa vaan kunnon huonekaluja ja tyylitietoista sisustusarkkitehtuuria. Ikkunan läpi näkyy kiitettävästi vihreää.


Lisävuode on valmiina odottamassa, oikealla näkyy työpöytä, jossa voi etätyöskennellä Budapestista käsin.


Yksityiskohta Jugend-rakennuksen asunnosta. 


Toinen yksityiskohta Jugend-asunnosta.


Jugend-asunnon vastaanottohuone tarjoaa myös sohvan, jossa voi urvahtaa. 

Jugend-asunto saa meiltä täydet pisteet ja ehdottoman suosituksen. Asuntoja kannattaa buukata läpi vuoden (kesällä varaus on tehtävä reilusti etukäteen) perheille tai pienille ryhmille, jolloin henkeä kohti majoitus tulee maksamaan vähemmän kuin retkeilymajan sänkypaikka läntisessä Euroopassa. 

Hinta ei kuitenkaan ole se juttu, mikä saa meidät suosittelemaan Budapesthomen Jugend-asuntoa, vaan laatu. Katso opaskirjastamme yksityiskohdat!

Szondi-kadun asuntoTutustumismatkamme jatkuu toiseen suureen asuntoon, joka on Szondi-kadulla. Talo ei ole yhtä ihastuttava kuin edellinen vaihtoehto, vaan pikemminkin tyypillinen Pestin puolen kaupunkitalo. Siinä on iso sisäpiha, jonka hiljainen tunnelma auttaa pääsemään sisälle budapestiläiseen elämänmuotoon. Aito ja autenttinen kokemus siis!


Szondi-kadun asunto on sisältä myös täysin kunnostettu hyvään kuntoon, sisustettu mukavasti ja asiakkaita imarrellen. 


Makuuhuoneessa on kodikas tunnelma, kirjallisuutta odottamassa iltalukijaa ja työpöytä ahkeroijaa.


Szondi-asunnon erikoisuus on sauna. 


Pienet yksityiskohdat tekevät asunnosta toimivan ja samalla kodikkaan. Vaatteet on helppo pestä itse.


Keittiö on hyvin varustettu, joten täällä voi kokata mitä tahansa, isollekin perheelle tai ryhmälle.


Symmetrinen sisustus on aina osoitus siitä, että tilapäisen asiakkaan viihtymiseen on panostettu. 


Merkittävä ero turistikohteiden apartamentos-bisneksiin on siinä, että Budapesthome luo kotimaisen tunnelman: ei vain kaksi lasia vaan reilusti astioita, kuten kotonakin. Täällä voi siis kattaa pöydän koko porukalle, eikä tarvitse pihtailla. 


Hyvin varustetusta keittiöstä. Vaikka meillä ei olekaan valokuvaa jääkaapista, on hyvä tietää, että Budapesthome laittaa valmiiksi juotavaa kylmään. Niitä saa juoda sillä ehdolla, että ostaa kaupasta vastaavat juomat tilalle ennen lähtemistä. Reilu peli ja aina asiakkaan eduksi: ei ylihintaisia minibaareja vaan normaali suomalainen käytäntö: juomat ostetaan kaupasta ja laitetaan jääkaappiin. Tosin sillä erotuksella, että alkoholia myydään kaikissa ruokakaupoissa...  


Riittävästi materiaalia asunnon siivoamiseksi. 


Asunnossa on myös valmiina suolaa ja pippuria sekä muita tykötarpeita omaan kokkaamiseen. Kaikkea ei siis tarvitse kantaa Suomesta käsin - osan ovat aikaisemmat vieraat jättäneet, ja niitä saa käyttää niin kauan kuin tavaraa riittää. 

* * *

Summa summarum: Suomalaisen Matkaoppaan 21-vuotisen uran aikana on nähty tuhansia hotelleja, hostelleja ja muita majataloja. Tämän käynnin perusteella voimme sydämellisesti suositella Budapesthome-asuntoja läpi vuoden tukikohdaksi Budapestissä. Asuminen on kodinomaista, sisustus ja palvelutaso on erinomainen ja sijainnit ovat keskeisiä ja rauhallisia. Verrattuna eri maiden majoitustarjontaan, näiden hinta/laatu-suhteeseen ja sisustukseen, voimme hyvällä omallatunnolla mainita, että "suomalaisuus" todellakin tarkoittaa korkeaa laatua ja hyvää hinta/laatu-suhdetta, eikä suomalaisuutta tarvitse hävetä, karttaa tai vastustaa. 

Käytännön ohjeet löytyvät opaskirjastamme

* * *
Tämä on Suomalaisen Matkaoppaan Budapest-blogi. 

2 kommenttia:

 1. Hienoa! Ja minulla on ollut ilo vierailla molemmissa huoneistoissa, tai paremminkin Budapest -kodeissa..., ovat niin kotoisia ja viihtyisiä! Itse asiassa nämä ovat hyviä kuvia, mutta paikan päällä molemmat kodit ovat mielestäni vieläkin viehättävämpiä... :)
  Suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä.

   Matkaopaskirjojen tutkijat näkevät tuhansia majapaikkoja ja huoneita, jolloin syntyy tarkka silmä näkemään vivahteita.

   Suosittelun on perustuttava näihin perusteisiin: vankka kokemus, tarkka vainu ja silmät, jotka näkevät kokonaisuuden ja yksityiskohdat.

   Mainoksiin emme usko - puolin ja toisin. Matkailija ei saa olla mainostulvan kohteena, vaan matkailija itse on itsensä herra ja arvioi oman tarpeensa ja tekee valintansa niiden mukaan. Mutta yhtä vähän matkaopaskirja voi tuputtaa mainoksia lukijoilleen, se on korruptiota ja synnyttää epäuskottavaa tyrkyttämistä.

   Ainoa vaihtoehto on äärimmäinen realismi ja rehellisyys - lukijan on osattava luottaa siihen, mitä kokenut tutkija näkee ja arvioi.

   Siltä pohjalta Budapesthome yllätti myönteisesti. Mainosteksti ei olisi ollut uskottava, vaan tarvittiin henkilökohtainen käynti ja tarkkasilmäinen tutkimus.

   Mainittakoon vielä, että käynti oli päiväkäynti, eikä Budapesthome ole antanut mitään etuuksia tai rahasummia Suomalaiselle Matkaoppaalle eikä sen tutkijoille/kirjoittajille. Suomalainen Matkaopas on täysin korruptoimaton, riippumaton, itsenäinen ja tasapuolinen kirjasarja, joka pyrkii heijastamaan todellisuutta sellaisena kuin se on, lukijan eduksi.

   Poista